2012. február 28., kedd

Részletek a ZTE Orbitról

A Nokia Lumia 610 után megtörtént a második low-end Windows Phone bejelentése is. A ZTE Orbit az alsó árszegmenst célozza meg, ahol egyelőre konkurenciát csak a már említett Nokia-készülék jelent neki.
A ZTE Tania-ra erősen hasonlító telefon a Windows Phone legújabb, Tango nevű verziójával érkezik. Ahhoz, hogy az alsó árszegmensbe tudjon csúszni, a tervezők igyekeztek a minimális hardverkövetelményeket elérni, bár azért – ahogy később látni fogjuk – kapunk pluszt is.
A készülékben az 1 GHz-es processzor mellé 256 MB RAM és 4 GB belső memória jár. A csak 256 MB memória miatt egyes szolgáltatások le lesznek tiltva, például nem tud majd minden Piactéren fellelhető alkalmazást futtatni a telefon. A Microsoft közleménye szerint még így is az appok 95%-a használható lesz a készüléken, és lépéseket tesznek ennek a számnak a növelésére. A 4 GB belső memória elég kevésnek tűnik, főleg ha hozzávesszük azt, hogy ennek a felhasználó által hozzáférhető része 2 GB alatt van.
Kijelzőből 4″-os 65000 szín megjelenítésére képes TFT-technológiájút kapunk. Előlapi kamera nincs, a hátsó 5 MP-es és LED vakuval rendelkezik. Szenzorok és adatkommunikáció tekintetében semmi külenlegesen nem látunk a készülékben, hozza a WP7 elvárásait. Tartalmaz azonban a telefon egy meglepetést: NFC-chip található benne. Egyelőre nem tudunk semmi olyanról, ami ezt ki tudja használni a WP7-ben, azonban mindenképpen a ZTE Orbit az első WP7-es készülék, amelyben megjelenik az NFC-chip. A jövőben még hasznosnak bizonyulhat.
A fejlődő országokban az ára miatt nagy sláger lehet a készülék.
forrás: wpcentral

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése