2012. február 29., szerda

MWC 2012: kész az NFC-s SIM kártya

Napjaink egyik legérdekesebb új mobilos technológiája egyértelműen az NFC, az alacsony hatótávolságú kommunikációt lehetővé tevő megoldás az elkövetkező években szép lassan beépülhet az életünkbe – első körben vélhetően csak fizetni tudunk majd vele, később pedig a rohamos terjedésének köszönhetően rengeteg egyéb potenciális felhasználási területe is kiaknázhatóvá válik majd.
SIMply NFC-Revolution

Sajnos egyelőre komoly problémák akadnak a támogatottságával, hiszen alig néhány okostelefonban található NFC lapka, amelyek magas ára ráadásul lassítja a bankkártyákat leváltani képes megoldás térnyerését. A francia Safran Group most előállt egy átmeneti megoldással, amely bármely telefont NFC-képessé tesz.

A gordiuszi csomós megoldás egy NFC áramkörökkel felturbózott SIM kártyát jelent, amelyet egyszerűen a telefonba illesztve az „fizetőképessé” válik. Természetesen a passzív, a felhasználó által nem programozható jellege miatt csak a mobilszolgáltatók lehetnek képesek sikerre vinni a kütyüt, ráadásul a használata esetén semmilyen PIN kódot sem kell megadni, amely komoly biztonsági kockázatot jelent.

Az ötlet jó, ám az operátoroknak vélhetően túl sok erőforrásukba kerülne bevezetni, így valószínűleg – vagy legalábbis hazánkban – nem fog elterjedni.

Forrás: Mobilport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése