2012. február 28., kedd

Itt az első európai intel-telefon

A szolgáltató-exkluzív telefonok közé is bevetné magát az Intel, és az első ilyen telefont már be is mutatták.
A francia Orange-é lesz az első olyan európai mobil, amelyben (újra) Intel-chip dobog. A Medfield Atom alapú, természetesen androidot futtató készülék természetesen a közép-felsőkategóriában fog szerencsét próbálni.
<script type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=34020&nah=!ie&ord=19063531"></script>

A gép lelke az Intel Atom Z2460-as, 1,6Ghz-es processzora, és ugyan az Android 2.3-as Gingerbread verziójával érkezik majd a boltokba, állítólag nem kell sokat várni a 4.0 Ice Cream Sandwich frissítésre sem. A HSPA-kompatibilis gép egy 4”-os, 1024x600-as felbontású kijelzővel és egy 8 megapixeles, vakus hátsó kamerával lesz felszerelve.


A gép még HDMI kimenettel is fel lesz szerelve, bár ennek használatához szokás szerint szükségünk lesz egy átalakító kábelre. A további extrák közt megtalálható a mobil pénztárca funkcióval egybekötött NFC, valamint az Orange néhány saját extra appja. Állítólag 14 napnyi készenlétre, illetve 8 órányi 3G telefonhívásra elegendő az akku. Mindezek ellenére az Orange úgy tervezi, hogy „agresszív” árazással dobja piacra a Santa Clara kódnevű készüléket, pont mint a régebbi városról elnevezett (pl ZTE Blade, azaz Orange San Francisco) készülékeit. A nagy kérdés persze az, hogy mikor fog valami hasonló – vagy épp ugyanazon – gép megjelenni a többi szolgáltató kínálatában?

Forrás: www.technet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése