2012. február 14., kedd

Döntés: megveheti a Google a Motorolát

Előbb az európai, majd az amerikai hatóságok is döntöttek: jóváhagyásukat adták ahhoz, hogy a Google megvásárolja a Motorola Mobility-t.
 
Az Európai Unió döntés-előkészítő és végrehajtó szerve hétfőn kora este jelentette be, hogy az EU-n nem fog múlni az üzlet, így hardvergyártóhoz juthat a Google. Korábban az Európai Bizottság azzal az indoklással halasztotta el a döntést, hogy több információra van szükségük, így kérték is már a dokumentumokat a Google-től.

A felvásárlás előtt lévő egyetlen akadály így hétfőn este egyetlen akadály látszott, az USA Igazságügyi Minisztériuma, amely az esetleges túl nagy befolyásoló erő miatti vizsgálattal akasztotta meg a folyamatot. Azonban még éjszaka ez is megszűnt, az amerikai hatóság is engedélyezte a 12.5 milliárd dolláros üzletet.
undefined
A találgatások pedig csak most indulhatnak be igazán: mi a Google terve? A Motorola felvásárlása jót tesz az Android függetlenségnek? Jobb helyzetbe hozzák-e majd saját készülékeiket, mint a többi gyártó androidos modelljét?

Forrás: Technet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése