2014. április 25., péntek

Nokia Lumia Kamion, sajtótájékozató, Windows Phone 8.1

Elérkezett a nap, hogy a sokáig a legnagyobb mobilkészülék gyártó a Nokia, megszűnjön. Vagyis megvásárolják. Méghozzá a Microsoft. Igaz nem ennek alkalmából a de azért a nokia rendezett még egy kisebb-nagyobb sajtótájékoztatót az új jövevényekről.

Nokia Kamion



A kamionba lépve kezet fogtam Simai Anna kommunikációs igazgatóval és Dankovics Tamás termékmarketing-igazgatóval. Az újságíró kollégákkal leültünk, és vártuk hogy elkezdődjön valami. Hát elkezdődött és nem is akármi.
Bemutatták nekünk az új Lumiákat, és a Windows Phone 8.1-et.


Kezdjük is az új Nokiákkal.
Az első a Lumia 930-as készülék, ami megdöbbentően jó készülék. Fém készülékház, kellemes tapintású hátlap, 20 Megapixeles PureView kamera, dual led vaku, Full HD kijelző. WP 8.1


Itt meg kell jegyeznem hogy a gyárban minden kijelző üvegét 70 percig (!!!) políroznak a tökéletes eredmény elérése érdekében.
A készülékben egy négymagos Snapdragon 800-as processzor húzza az igát, ami 2,2 Ghz-en ketyeg, és 2GB két csatornájú RAM felelős a háttértárért. Természetesen az LTE és a vezeték nélküli töltés alapból benne van a készülékben.
Ezenkívül a Nokia bemutatott még 2 új készüléket, vagyis inkább hármat, mert a Lumia 630-ból létezik  DUAL-simes változat is.
A Lumia 630 hátlapja színes, és nagyon jó tapintású, minden alap funkciót tud amit kell, és ezt egy Snapdragon 400-as 4 magos processzorral oldja meg.
A Lumia 635 teljesen ezekkel a funkciókkal rendelkezik, csak LTE-t is tud. 


Értesítősáv Windows 8.1-en.
A Windows 8.1 újdonságai közé tartozik az értesítősáv, ami egy remek átvett ötlet az Androidtól.
Hamarosan további hírek, információk a Windows Phone 8.1-ről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése