2014. február 9., vasárnap

Teszt: LG G2

Bevezetés

Az LG már öreg motorosnak mondható a telefonos szakmában. sok szép, jó telefont láthattunk tőlük. Azonban ez nem mindig volt teljesen így. Amikor megjelent nagy dirrel-durral az LG Optimus 2X, mindenki azt hitte  hogy ez egy forradalmian új telefon lesz, a két magos processzorával. Ez nem így volt. A szoftvere eléggé lassúcska volt, és még volt pár hibája. Azonban nemrég, körülbelül az LG Optimus G-től kezdve, mintha észbe kaptak volna, és elkezdtek hihetetlenül jó készülékeket gyártani.


3,5 Jack, töltő csatlakozó, hangszóró, és a mikrofon

 Sok ismerősöm mondogatta hogy milyen rossz az Lg, meg hogy nem kell nekik. Aztán megmutattam nekik az LG G2-t amiről már teljesen más volt a véleményük. Jó rendszer, szép kinézet, kreatív megoldások, és még sorolhatnám. Persze nincs tökéletes telefon.

Doboz, Külső

A doboz. Látszik rajta hogy forradalmi. Ránézünk, és egyből látjuk hogy minőségi termékkel van dolgunk, amit a mérnökök nem csak úgy beledobáltak a dobozba, hanem szépen, igényesen van összerakva.
Az előlapot, vagyis inkább nevezzük inkább kijelzőnek (ugyanis más nincs nagyon rajta csak a kijelző)
elég nagy. pontosan 5,2 colos készülékkel van dolgunk ami már szerinte túl nagy, nem fér bele a kezembe kézváltás nélkül, de ízlések és pofonok.

 A kijelző körüli káva elképesztően vékony, és ilyenkor azt hinné az ember hogy emiatt nem tudjuk oldalról megfogni úgy hogy ne lógjon bele a kezünk, pedig de. A  True HD-IPS + LCD kijelző 424 ppi-vel bír. Egyszerűen gyönyörű. Viszont túl nagy. 
Nos ez nem az a telefon aminek a hátulján csak egy kamera meg egy márkajelzés van, esetleg hangszóró és vaku. Nem. Ez az a telefon, aminek a széleiről átköltöztek a hátuljára a hangerőszabályzó gombok, és a képernyő lezáró gomb. Első  kézhezvételnél elég furcsa, de hamar megszoktam.  Ugye bár felmerül ilyenkor a kérdés hogy ha az asztalon van a telefon ilyenkor is fel kell venni és megy kell nyomni a hátulján a gombot? Nem, erre az LG kitalált egy nagyon jópofa kis dolgot amit szerintem más telefonok esetén is lehetne alkalmazni, ez pedig az hogy kétszer rá kell kattintani a képernyőn egy olyan részre ahol nem tudunk megnyomni semmit, ez az értesítősáv.

Hardver, Szoftver

A masinában egy 4 magos Krait 400-as dolgozik egyenként 2,26 Ghz-en, a chipset pedig egy Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800-as. Adreno 330-as GPU-nak köszönhetően játék közben sehol nincs akadás, élvezhető. 
Az Adroid 4.2.2-es verziója ugyan már rég nem a legfrissebb, de egyenlőre ennek kell örülni, ugyanis az LG nem szokott minket frissítésekkel elárasztani. De ennek ellenére a kezelőfelület felettébb élvezhető, és megkockáztatom hogy jobba tetszik mint a TouchWiz. Sehol egy akadás, nagyon folyamatosan megy a gép.
Ha rátérünk a kamerára, ott elég nagy gondolkodni valóval állunk szemben, ugyanis nehéz eldönteni hogy Galaxy s4-nek, vagy ennek szebb-e a készített képe.

Összegzés, akkumlátor

A mai okostelefonok nagy hátránya, hogy nem bírják tovább  1 nap feltöltés nélkül, ezért egyre nagyobb készülékeket csinálnak, de ez már a használhatóság  számlájára megy, ugyanis mint például ennél a G2-nél is már túl nagy. A 3000mAh-es akku már jónak tűnik, gondolná az ember, hogy sokáig bírja de valójában ekkora kijelzőhöz ez a minimum amit bele kell rakni. így is körülbelül ugyan addig bírja mint a társai.
Minden embernek más az elvárása egy telefonnal szemben, ezért nem lehet tökéletes telefont alkotni, de közel olyan jót igen. 
A tesztkészülékért köszönet az LG Magyarországnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése