2013. június 25., kedd

Teszt: HTC ONE

Bevezető


A komoly anyagi gondokkal kűzködő HTC-nek még egyetlen telefon sem hozta meg az igazi áttörést.
Pedig ez a gyártó készítette el az első Androidos készüléket a T-mobile G1-et.
Volt itt már rengeteg remek kütyü, például a HTC Hero,  HTC One X, és most talán a HTC ONE.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a piac meghálálja az erőfeszítéseket, a hírek alapján az eladások számai igen magasak. Remélhetőleg ez így is marad és tovább növekszenek a számok.



HTC ONE doboz




A telefon a HTC Magyarországi képviseletétől érkezett hozzánk, eredeti dobozában. 
A dobozban megtalálhatunk, egy töltőfejet, egy USB kábelt, és a szokásos leírások mellett egy HTC fülest, ami elképesztően jól szól. Ezeken kívül még a dobozban találunk egy kis fém lapot aminek a neve SIM kiszedő tű. 


Külső 

A HTC dizájnerei, és mérnökei ennél a telefonnál is különösen jól végezték a munkájukat.
A tavaly tesztelt HTC One X-nél is ez volt a véleményem, de ez még  azt is felülmúlja.
A megbonthatatlan (unibody) alumínium készülékház prémium hatást kelt. Remek munkát végeztek hiszen egyetlen hiba nincs a telefonon kívülről. A gyémánt csiszolású oldalsó peremmel, az ívelt hátlappal és a mikrofuratokkal operáló hangszórópárral ezen a telefonon érezni lehet hogy ez a prémium minőségi telefonok kategóriájában foglalja el a maga helyét. 



 Alulról megtekintve a telefont láthatjuk a töltőcsatlakozóját, és a mikrofonját. Hozzánk fekete modell érkezett, ezen kívül még fehérben is elérhető ez a készülék. A növelt felbontású kijelző ellenére a dimenziók nagy vonalakban megegyeznek az előd paramétereivel, hiszen a 137,4 x 68,2 x 9,3 milliméteres méretek mellé egy 143 grammos tömeg társul. A előlepon találhatunk kettő darab hangszórót, ugyanis itt sztereóban szól a muzsika. Pontosan  47 lyuk kapott helyet egy sorban, így alul és felül is ennek a négyszerese, azaz egyenként 188 mélyedés látható. Az értesítő LED az elődhöz hasonlóan a kis lyukacskákban kapott helyet.
Boomsound névre keresztelt megoldás valóban jól szól. Főleg filmezés közben lehet igazán élvezni az előnyeit.

 A kijelző 4,7 hüvelykes képátlóval és Full HD, azaz 1080 x 1920 pixeles felbontással rendelkezik, ami 468 ppi pixelsűrűséget jelent. Ez jelenleg a piac legmagasabb értéke, másfélszerese  az Apple által csak retinaként aposztrofált 326 ppi-nél.
Mindössze két kapacitív billentyű kapott helyet a kijelző alatt. A bal oldali a vissza gomb, a jobb szélen lévő kezelőszervvel a főképernyőre ugorhatunk. Utóbbit duplán klikkelve az alkalmazásváltó ugrik elő, hosszan nyomva a keresést (azaz a Google Now szolgáltatást) indíthatjuk el.

Hardver, rendszer



 A One-ban  egy négymagos, magonként maximum 1,7 GHz órajelen pörgő, ARMv7 utasításkészletű processzor, a grafikus számításokat egy Adreno 320 tölti be; utóbbi ismerős lehet az S4 Pro családból. Mindezek mellett 2 GB kétcsatornás, 32 bites LP-DDR3 RAM és kiviteltől függően 32 vagy 64 GB háttértár áll a rendelkezésre, utóbbi nem bővíthető.
A szoftver terén az Android 4.1.2-es változata szaladgál a fémen belül, ami a HTC Sense változatának 5.0 változata. A HTC közleménye szerint hamarosan érkezik a 4.2-es frissítés.ű

Kamera, Ultrapixel

A HTC ONE egyik nagy újdonsága az UltraPixel kamera, ami 4 megapixeles. Hogy mit is jelent az Ultrapixel? Tulajdonképpen annyit hogy több fényt enged be az optikába, és így  szebbek lesnek a képek.




Zoe névre hallgató funkció egy reme kis szoftver, melyet aktiválva a készülék az "exponálás" előtt egy másodpercet, utána pedig három másodpercet rögzít videóként (ennek felbontása 1920 x 1080 pixeles, másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett). Ekkor a videózás közben a mobil folyamatosan készíti és fűzi össze a fényképeket, így a felhasználó bármelyik pillanatot ki tudja választani. Jópofa még, hogy a Zoe felvételek a galériát áttekintő nézetben használva is animálva jelennek meg.

Akkumlátor, Összegzés

A nálunk járt tesztalanynak rendkívül jó volt az üzemideje. Ugyanis ha egy kicsit piszkáltuk csak meg, azaz megnéztünk ezt azt a neten, és pár hívást lebonyolítottunk akkor talán még a 2 napot is végig lehet vele bírni. Viszont ha normálisan nyúzzuk a készüléket akkor marad az 1 nap.
Úgy gondolom, hogy aki HTC One-ről gondolkozik a váltáson annak nem teljesen éri meg. Igen, tudom, ez egy teljesen más arca a HTC-nek, de szerintem például a sötétben fotózás kivételével a One X kamerája jobb. Viszont a HTC ONE-hoz kapott füles remekük szól. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése