2012. október 5., péntek

Teszt: Samsung Galaxy Note 10.1

 Bevezető

 A Samsung már lassan tablet nagyhatalommá válik, hiszen rengeteg tabletet gyárt. A Galaxy Note, még tavaly jelent meg a piacon, és nagyon nagyon érdeklődés övezte. Hiszen, ez egy tabletnek, és egy okostelefonnak a keveréke. Aztán idén kijött a Galaxy Note 2 pár extra funkcióval kiegészítve. Most pedig a Galaxy Note, és a Galaxy S3 keverékét, a Note 10.1-et mutatjuk be.


Samsung

Külső

 A 10,1 hüvelykes érintőkijelző 1280 x 800 pixeles felbontással bír, ami kellemesnek mondható. Igaz, az Ipad 3, azaz az új Ipadnek a kijelzője sokkal több képpontot tartalmaz. A pixelektől eltekintve, a kijelző nagyon jól látható napfényben is, az  PLS LCD-nek köszönhetően.
A készülék elején találunk kettő hangszórót, amik meglehetősen szépen szólnak. A tetején pedig az előlapi kamerát, és a fénymérő szenzort láthatjuk.

Az egyik hangszóró
A fénymérő, és az előlapi kamera



A hátlap minősége nem sikerült a legjobban, ugyanis a rosszabbik, azaz a karcoldódó lakkos bevonatú műanyagból készült, és a másik gond  az hogy amikor  fogjuk, akkor  a hátulja egy kicsit lötyög. Egyébként nagyon jól eltalálták a designt a tervezők, mert külsőleg elég jó.

S Pen


A csatlakozó


A jobb alsó sarokból húzhatjuk ki az új S Pen-t, ami a Note szériának a különlegessége.
A Samsung saját csatlakozója alulra került. Felül láthatjuk még az infravörös portot, ami a többi Samsung eszköz, pl: Smart Tv...stb-hez való csatlakozáshoz szükséges. Ezen kívül még ott található a Micro Sd kártyafoglalat, és a 3,5 mm-es Jack csatlakozó.

Hangerő szabályzó gombok

Jack, infra, micro sd

 Hardver

A készülékben egy a Samsung által gyártott  Samsung Exynos 4412-es SoC található, és jelenleg ez a dél koerai gyártó legjobb processzora. ez a megoldás dolgozik a Galaxy S III-ban és ez kerül majd a Galaxy Note II-be is. A grafikus gyorsításért elvileg egy szintén négymagos GPU, nevezetesen az ARM Mali-400 MP4 felel. A RAM méreténél viszont szerencsére bővülésről beszélhetünk, 2 GB-nyi került a Note 10.1-be.

S-Pen


 Multimédia

  A Note 10.1-ben található kamera 5 megapixeles.  A színei jók, és viszonylag élesek is a képek. Videókat maximum 720p-ben tudunk felvenni.

 
A kezdőképernyő, lezárva

































A kameraszoftver

Antutu eredmény

Az Antutuban a masina 12382 pontot kapott, ami jelenleg az egyik legjobb.

Android 4.0.3

 Üzemidő, Összegzés

A hátlap alatt, egy 7000 mAh-es akkumlátor működteti a szerkezetet, ami ha a számokat nézzük, akkor nagy. Ha a tapasztalatokat, akkor pedig normál használattal, úgy hogy azért a fényerőt lejjebb vesszük,  és kicsit odafigyelünk az energiafogyasztásra, úgy a 2 napot is kihúzza. ha viszont rendesen használjuk, akkor az 1 nap az átlagideje.

Ha azt nézzük, hogy a Note 10.1, vgay az új Ipad  a nyerőbb, akkor azt kell hogy mondjam, hogy a kijelzőt, és a hátoldali lötyögést leszámítva a Note 10.1 megfelelőbb lehet. Az ára, jelenleg a Note-nak olcsóbb is mint az Apple termékének.

A tesztkészülékért köszönet a Samsung Magyarország Kft-nek.
Ha tettszett a cikk, oszd meg Facebookon, Twitteren, vagy Google+-on!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése