2012. június 17., vasárnap

Teszt: Wayteq Xtab-70i

Bevezető, doboz

Az eddig szinte csak navigációs készülékeket gyártó WayteQ, először tavaly rukkolt elő az első  saját tablettel.
Azóta sorra jönnek az új készülékek. Ebben a cikkben a Wayteq xTab-70i-t, az xTab 70 továbbfejlesztett változatát ismerhetjük meg. A készüléket egy fehér, az Ipad-hez hasonló dobozban kaptuk.
A dobozban találunk egy hálózati töltőt, egy USB kábelt, egy USB OTG adaptert amiért plusz pont jár a gyártónak, de kapunk mellé még egy kis hordtáskát is, ami egész jó minőségű, és persze a szokásos leírásokat.

Külső

Hogy is mondjam... olyan tipikus tablet forma. Igaz, nem is nagyon lehetne rajta változtatni.
Az előlapot teljesen beborítja a 7 colos kijelző amiben az a különleges hogy 4:3 arányú, és így kicsit más mint a többi 7 colos. A kijelző körüli keret elég vastag, bár annyira nem zavaró. Meg lehet szokni. Felül található egy mindössze 1 Megapixeles kamera.

Viszont hátulra, már nem jutott kamera. Ami azért elég zavaró tud lenni. Itt található még  pár felirat, és a kettő darab hangszóró, ami elég szépen szól.

A teteje elég zsúfoltra sikeredett itt található a bekapcsoló, a töltőnyílás, a 3,5 mm-es jack, aztán egy miniHDMI, egy miniUSB (host funkcióval), egy microSD kártyahely, végül a sort a Reset kapcsoló zárja ( az utóbbira nem volt szükség)

 Hardver, szoftver

A készüléken az Android 4.0.3-as verziója fut, egy kicsit döcögősen. Néha akadozik, de ha megnézzük az árát a készüléknek, akkor már nem is annyira vészes. Az 1Ghz-es proci és a 3D grafikus gyorsító elég a legtöbb 3D-s játékhoz. Talán csak a szoftver akadozásai az egyetlen hibája szoftverügyileg. 






A tabletben 512 MB RAM-ot és 4 GB ROM-ot, találunk, melyből közel 3 GB használható belső tárként.
Egyébként a szoftver teljesen gyári, semmi extra program.

Multimédia

Mint tudjuk ennek a készüléknek az ára nem kúszik a 100 ezres kategóriába, ezért kompromisszumot kell vállalni. Például nincs benne 3G modem, viszont támogatja a külsőleg, USB-n rákötött eszközöket, a hazánkban is forgalmazott Huawei és ZTE modellek többsége megy vele. A GPS is kimaradt, de helyette került bele Bluetooth. Mint már minden Androidos készülékben megszokhattuk, ebben is van wifi, méghozzá b/g/n szabvánnyal.

A kamera csak elöl van, és ez is csak 1,3 megapixeles, a minősége nem a legjobb. Inkább más kütyüvel fényképezzünk. Headsetet nem kaptunk a készülékhez de a hátsó hangszórói, meglepően jól szólnak.

Üzemidő, Összegzés

A teljesen zárt hátlap alatt, egy 3200 mAh-s lítum-polimer akku van ami normál használat mellett bírja 1-1,5 napig. Úgy gondolom, hogy az xTab 70-i, ami olyan 40 ezer forint, elég olcsónak számító  készülék. Néha kicsi akadások előfordulnak, de az áráért ez megbocsátható. Aki olcsón szeretne viszonylag jó, és használható tabletet, neki ezt ajánlom.

A tesztkészülékért köszönet a WayteQ Magyarországi képviseletének.
Ha tetszett a cikk, oszd meg Facebookon, Twitteren, vagy Google+-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése