2012. május 30., szerda

Samsung: Galaxy S III sajtótájékoztató

Ma, a Samsung  bemutatta hazánkban is a holnap megjelenő Samsung Galaxy S III-at.

A Londoni nemzetközi bejelentés után, a Samsung itthon is bejelentette, a hivatalosan hazánkban holnaptól kapható Galaxy S III-at, ami az új zászlóshajó a Galaxy S és az S II után. A készülék nagyon vékony, pontosan 8.6mm. Súlyra sem nehéz, csak 133g.  A 4.0.4-ás Android csak úgy süvít a készüléken. A készülékben a kijelző már Super Amoled HD, ami igaz hogy PenTile de szerintem nem  zavaró. A 720x1280 pixeles kijelzőhöz egy 2100 mAh-es akksi ad elegendő energiát. A kijelző elég nagy, 4.8 colos. A méreteihez képest nem is olyan nagy a készülék.
 Íme pár kép:


.

Új szavazás indul a blogon!

Mostantól arra lehet szavazni, hogy milyen teszteket szeretnétek látni itt a Smart Gadgets-en.
Az eddigi Facebook oldalunkon történő szavazás után a blogon is lehet szavazni a készülékekre.


2012. május 27., vasárnap

Hamarosan: HTC One X teszt

Hamarosan a HTC csúcskészülékét a One x-et teszteljük itt a Smart Gadges-en.

A HTC One X a  négymagos zászlóshajóról szóló tesztet hamarosan láthatjátok.
Ui:A tesztkészüléket már meg is kaptuk.

Nokia szolgáltatásokkal bővül a Bing Maps

A Nokia extra szoftvereivel kedveskedik a Bing Maps.


Amióta a Nokia és a Microsoft megállapodott akkor csak a Lumia sorozatról szóltak a hírek. Már nem csak telefonokkal hanem a Bing Maps új szolgáltatásaival is foglalkozik a Nokia. Ezt bizonyítja hogy az új térképes felület mostantól a Nokia valósidejű közlekedési információit jeleníti meg az Arab Emirátusok, Ausztria, Belgium, Brazília, Dél-Afrika, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyág, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, India, Indonézia, Írország, Kanada, Lengyelország, Luxemburg, Mexikó, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Szaúd-Arábia, Spanyolország, Svédország és Svájc lakói számára.

2012. május 17., csütörtök

Hamarosan érkezik az LG Optimus 4X HD


Hamarosan megérkezik az LG új zászlóshajója, 4 maggal és HD kijelzővel.


Az LG nemrég hivatalosan is bejelentette hogy hamarosan megkezdi az LG Optimus 4X HD csúcskészülék forgalmazását. A készülék először Németországban, Svédországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Lengyelországban lesz kapható, később természetesen más országokban is elérhető lesz. Reméljük hogy itthon is. Az LG Optimus 4X (P880) egy Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) rendszerű készülék, melyben egy négymagos (1,5 GHz) Nvidia Tegra 3 chipset, illetve 1 GB RAM és 16 GB flashmemória kapott helyet. Az előlapot egy 4,7 colos képátlóval rendelkező HD-IPS LCD érintőkijelző uralja, mely a mai elvárásoknak megfelelően 720x1280 pixeles felbontású. Fényképeket a 8 Megapixeles kamerával készíthetünk. Videókat Full HD felbontásban lehet felvenni. Az energiaellátásról egy 2140mAh kapacitású  lítium-ion akkumulátor gondoskodik.


2012. május 15., kedd

HTC Desire C - Beats Audio-val

A HTC legújabb megfizethető ICS-en alapuló készülékhez Beats Audio technológiával rendelkező headsetet kapunk amely eddig csak a csúcskategóriás készülékekhez volt elérhető. A Desire C 3.5 colos kijelzővel rendelkezik, melyben 320x480 pixel teszi a dolgát. A készüléket egy 600 Mhz-en ketyegő Snapdragon S1 processzor működteti.  Az Android 4.0-val elstartoló telefonban, 4 GB ROM és 512 MB RAM található. A multimédiát egy 5MP-es kamera látja el képekkel, melyeket akár fel is tölthetünk a készülékhez kapott 25GB tárhellyel rendelkező felhőnkbe, melyet a Dropbox nyújt. A VGA minőségű videókat Micro-Sd kártyával tárolhatjuk.2012. május 12., szombat

Teszt: HTC 7 Mozart


 Bevezető

A HTC már öreg motorosnak számít a Windowsos telefonok terén. Ám amikor a Microsoft bemutatta a Windows Phone 7-et, több gyártó is elkezdte gyártani. Mivel a Microsoft kikötései szerint nem szerkeszthetik át az operációs rendszert úgy mint például az Androidnál, ezért a HTC inkább a multimédiára feküdt rá.

2012. május 9., szerda

Itt a Viber Windows Phone 7-re is!

A VOIP alkalmazás béta verziója megjelent WP7-re és Blackberry-re is!


A népszerű csevegőprogram béta verziója újabb két mobil platformra érhető el viszont  egyenlőre hanghívás nélkül. A Viber egy hasonló szolgáltatás mint a Skype csak ehhez nem kell regisztrálni hanem a telefonszám alapján azokkal az ismerőseinkkel akiknek szintén van ilyen applikáció a készülékén tudunk csevegni.

2012. május 8., kedd

A Telefonadó: Maximum 700 Ft-t fizetünk

A Nemzetgazdasági Minisztérium által tervezett telefonadó pár hete nagyon nagy vízhangot keltett a sajtóban.
Most kiderült hogy a percalalpú fizetés továbbra is érvényben marad. Viszont az első 10 percnyi beszélgetés adómentes lesz.Az MTI tegnapi információi szerint a kormány ragaszkodik az új adó július elsejei bevezetéséhez, bár a szolgáltatók ellenkeznek az intézkedés ellen.Tegnap mindhárom szolgáltató elmondta, hogy a perc alapú adó nem hozná azt a bevételt a költségvetésnek, amit várnak tőle, mert az emberek változtatni fognak telefonálási szokásaikon. Ha kiszámoljuk, a kezdeti adómentes 10 percet is figyelembe véve 360 percet kell egy hónapban telefonálni ahhoz egy hónapban, hogy elérjük a 700 forintos maximumot.

2012. május 3., csütörtök

Samsung Galaxy S3

A Samsung bejelentette idei zászlóshajóját, a Galaxy S3-at.

A Samsung Galaxy S nagyon jól sikerült készülék után, a Samsung kiadta az S2-t amiből szintén rekordnyereséget tudtak elkönyvelni.
Ma, a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy S3-at. Sok újdonsággal gazdagodott, pl: Vezeték nélküli töltés egy külön adapterrel, HD Super Amoled kijelző, ami 4,8 colos stb. A készülék, a szemünket is követi és ha nem nézünk a kijelzőre, lezárja. Az Apple legnagyobb kihívója úgy látszik megérkezett az S-voice személyében. A hátlap, minősége csúszós műanyag... A megjelenés dátuma: 2012. május 29.  Elég jónak tűnik. A képek magukért beszélnek.
Íme: 
2012. május 2., szerda

A Motorola továbbra is veszteséges.

Amióta  Motorolát a Google felvásárolta, azt gondolnánk egész jól megy a szekér. Azonban a számok nem ezt mutatják.

Az Amerikai gyártó Áprilisi jelentéséből kiderül hogy idén is veszteséggel kell zárnia az első negyedévet.
A Motorola mintegy 3,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, és ebből a forgalomból mintegy 2,2 milliárd dollár származik a mobil készülékek eladásából. A Motorola az év első három hónapjában 86 milliós veszteséget termelt - összehasonlításképp az előző negyedévben 80 millió dollár, 2011 hasonló időszakában pedig 81 millió dollár volt a cég vesztesége. A vállalat az első negyedévben összesen 8,9 millió mobiltelefont adott, melyből 5,1 millió példány volt okostelefon.
Reméljük az egykori ezüstérmes gyártó, hamarosan kilábal a válságból.